Tattariblinit ja mätiä
Herkulliset blinit sopivat hyvin juhlaan. Lisukkeita vaihtamalla blineistä nauttivat myös kasvissyöjät.
Blinitaikinan ainesosat:
25 g hiivaa
1 dl lämmintä maitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
3 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita
2 keltuaista
tattarijauhoja
1 dl alkoholitonta, gluteenitonta olutta. Voit korvata oluen myös kivennäisvedellä.
2 valkuaista
Lisukkeet:
200 g smetanaa
1 fenkoli
2 varsisellerin vartta
1 puntti ruohosipulia
200 g mätiä, valitse makuusi sopiva
Valmistusohje:
Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää loput ainekset, valkuaisia lukuun ottamatta, ja sekoita tasaiseksi. Jos massa tuntuu löysältä, lisää yksi ruokalusikallinen tattarijauhoja. Anna kohota huoneen lämmössä kolme tuntia. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele muun massan joukkoon. Paista blinit voissa.
Mausta smetana suolalla ja vatkaa kuohkeaksi. Leikkaa fenkoli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja ryöppää kypsäksi. Hienonna ruohosipuli. Tarjoile blinit lämpiminä lisukkeiden kanssa.
Vinkki! Voit vaihdella lisukkeita makusi mukaan. Esimerkiksi kylmäsavuporo on oiva kaveri blinille.