Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tattariblinit ja mätiä

Tattariblinit ja mätiä


Herkulliset blinit sopivat hyvin juhlaan. Lisukkeita vaihtamalla blineistä nauttivat myös kasvissyöjät.

Blinitaikinan ainesosat:

25 g hiivaa

1 dl lämmintä maitoa

2 dl turkkilaista jogurttia

1 tl sokeria

3 tl suolaa

2 rkl sulatettua voita

2 keltuaista

tattarijauhoja

1 dl alkoholitonta, gluteenitonta olutta. Voit korvata oluen myös kivennäisvedellä.

2 valkuaista 

Lisukkeet:

200 g smetanaa

1 fenkoli

2 varsisellerin vartta

1 puntti ruohosipulia

200 g mätiä, valitse makuusi sopiva

Valmistusohje:

Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää loput ainekset, valkuaisia lukuun ottamatta, ja sekoita tasaiseksi. Jos massa tuntuu löysältä, lisää yksi ruokalusikallinen tattarijauhoja. Anna kohota huoneen lämmössä kolme tuntia. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele muun massan joukkoon. Paista blinit voissa.

Mausta smetana suolalla ja vatkaa kuohkeaksi. Leikkaa fenkoli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja ryöppää kypsäksi. Hienonna ruohosipuli. Tarjoile blinit lämpiminä lisukkeiden kanssa.

Vinkki! Voit vaihdella lisukkeita makusi mukaan. Esimerkiksi kylmäsavuporo on oiva kaveri blinille.