Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Marjainen raakakakku

Marjainen raakakakku


Marjainen raakakakku on juhlapöydän todellinen katseenvangitsija. Tämä gluteeniton raakakakku on myös vegetaristeille ja vegaaneille.

Pohjan ainesosat:

(16 palaa)

1 dl mulperimarjoja

2 dl hasselpähkinäjauhetta

1 dl mantelirouhetta

0,5 dl palmusokeria

3 rkl vettä

2 rkl kookosöljyä

Täytteen ainesosat:

200 g marjoja

1 banaani

2 rkl avokadoa

2 dl kookosmaitoa

1 tl suolaa

1 tl vaniljaa

2 rkl tocoa (tocon FODMAP-pitoisuuksista ei ole tarkkaa tietoa)

2 rkl lucumaa (lucuman FODMAP-pitoisuuksista ei ole tarkkaa tietoa)

0,5–1 dl palmusokeria

2 dl kookosöljyä

40 g kaakaovoita

Suositeltavat työvälineet:

Tehokas blenderi

Monitoimikone tai sauvasekoittimen monitoimitoimikippo

Irtopohjavuoka, halkaisijaltaan noin 22 cm

Esivalmistelut:

Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne noin tuntia ennen kakun valmistusta.

Kookosöljy kovettuu viileässä, joten nosta se hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kaakaovoin sulatukseen tarvitset vesihauteen: Pilko kaakaovoi pieneksi silpuksi astiaan – parhaiten voi sulaa rosterikipossa. Aseta kippo kuumaan vesihauteeseen ja sekoittele voi tasaisen kirkkaaksi nesteeksi. Sulanut kaakaovoi voi hyvin odotella kupissa vuoroaan, että saat muun massan tehdyksi. Tarvittaessa kookosöljynkin voi sulattaa vesihauteessa juoksevaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja leikkaa leivinpaperin sivut siistiksi.

Valmistusohje:

Pohja:

Valmista ensimmäiseksi pohja monitoimikonetta käyttäen. Lisää kaikki ainekset koneeseen, viimeisenä huoneenlämpöinen kookosöljy. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

Voit valmistaa täytteen suoraan blenderin kannuun. Jätä kookosöljy sekä kaakaovoi viimeisiksi. Jos blenderisi jaksaa pyörittää muun massan ilman rasvoja, on aina parempi, jos pystyt lisäämään rasvat vasta pyörivään massaan. Jos vielä kaiken blendattuasi kakkumassa näyttää epätasaisen rakeiselta tai vaikuttaa paakkuuntuvan, niin älä lannistu vaan jatka massan sekoitusta. Huomaat, kuinka se pikkuhiljaa muuttuu tasaisemmaksi.

Lisää lopuksi suola, ja makeuta oman makusi mukaan.

Kaada valmis massa pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita valmis kakku pakastimeen 30–45 minuutiksi tai anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele mielesi mukaan ja tarjoile hyvässä seurassa.