Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Kasvispyttipannu ja uppomuna

Kasvispyttipannu ja uppomuna


Herkän vatsan kasvispyttipannu ja uppomuna maistuvat niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin.

Ainesosat:

100 g perunaa

60 g porkkanaa

60 g palsternakkaa

60 g kurpitsaa

persiljaa

20 g pinaattia

suolaa

pippuria

rypsiöljyä paistoon

Uppomuna

vettä

väkiviinaetikkaa

1 kananmuna

Valmistusohje:

Kuori ja kuutioi kaikki kasvikset. Lisää perunat ensimmäisenä pannulla ja paista noin 5 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja laske hieman lämpöä. Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä, lisää leikattu persilja ja pinaatti. Mausta, pyöräytä kevyesti ja siirrä pannu sivuun.

Lisää uppomunaa varten kattilaan vettä ja väkiviinietikkaa noin 1 rkl kahdelle desilitralle vettä. Lämmitä vesi niin, että pohjalle syntyy pieniä kuplia. Tee veteen pyörre ja riko kananmuna keskelle pyörrettä. Anna kypsyä noin 3-5 minuuttia riippuen siitä, kuinka kypsän munan haluat. Lisää uppomuna lopuksi paistoksen päälle.