Kasvispyttipannu ja uppomuna
Herkän vatsan kasvispyttipannu ja uppomuna maistuvat niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin.
Ainesosat:
100 g perunaa
60 g porkkanaa
60 g palsternakkaa
60 g kurpitsaa
persiljaa
20 g pinaattia
suolaa
pippuria
rypsiöljyä paistoon
Uppomuna
vettä
väkiviinaetikkaa
1 kananmuna
Valmistusohje:
Kuori ja kuutioi kaikki kasvikset. Lisää perunat ensimmäisenä pannulla ja paista noin 5 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja laske hieman lämpöä. Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä, lisää leikattu persilja ja pinaatti. Mausta, pyöräytä kevyesti ja siirrä pannu sivuun.
Lisää uppomunaa varten kattilaan vettä ja väkiviinietikkaa noin 1 rkl kahdelle desilitralle vettä. Lämmitä vesi niin, että pohjalle syntyy pieniä kuplia. Tee veteen pyörre ja riko kananmuna keskelle pyörrettä. Anna kypsyä noin 3-5 minuuttia riippuen siitä, kuinka kypsän munan haluat. Lisää uppomuna lopuksi paistoksen päälle.