Kurpitsakeitto
Herkullinen kurpitsakeitto saa lisämakua neilikasta ja tähtianiksesta. Helpolla reseptillä keitto syntyy hetkessä.
Ainesosat:
1 myskikurpitsa
2 porkkanaa
oliiviöljyä
2 tähtianista
8 maustepippuria
8 neilikkaa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
2 dl porkkanamehua
Valmistusohje:
Kuori ja leikkaa kurpitsa ja porkkanat isoiksi paloiksi. Hiero öljy, mausteet, suolaa ja pippuria pintaan ja paahda uunissa 230 asteessa 15 minuuttia. Tiputa sitten uunin lämpö 180 asteeseen. Paahda niin kauan, että kurpitsat ja porkkanat ovat kypsiä.
Kiehauta nesteet, laita porkkanat ja kurpitsat kattilaan (älä lisää vielä mausteita), ja soseuta tasaiseksi. Lisää mausteet ja sekoita. Voit halutessasi koristella valmiin keiton kurpitsansiemenillä ja yrteillä.