Kurpitsapaistos
Helppo kurpitsapaistos maistuu pääruokana tai ilman pekonia lisukkeena kalalle tai lihalle. Kurpitsapaistos sopii loistavasti FODMAP-ruokavaliota tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Ainesosat:
2 varsiselleriä
300 g vihreitä papuja
1 myskikurpitsa
1 paketti pekonia
200 g kurpitsansiemeniä
rypsiöljyä
50 g parmesaania
Valmistusohje:
Leikkaa varsisellerit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne rypsiöljyssä. Jos käytät tuoreita papuja, ryöppää niitä noin neljä minuuttia. Pakastepapuja ei tarvitse ryöpätä. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi, pekoni samoin.
Sekoita selleri, pavut, kurpitsat, pekonit ja kurpitsansiemenet keskenään, ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vähän rypsiöljyä. Laita seos uunivuokaan ja vuole parmesaanista kuorimaveitsellä lastuja päälle. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, sekoittaen paistosta 10 minuutin välein. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Jättämällä pekonin pois saat paistoksesta hyvän lisukkeen kalalle tai lihalle.