Kvinoapaella
Maukas kvinoapaella vie ajatukset kesään ja sopii hyvin FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.
Ainesosat:
1,5 dl kvinoaa
200 g kalkkunan rintafileitä
100 g katkarapuja
50 g herneitä (tuoreita tai pakaste)
50 g vihreitä papuja
50 g paprikaa
50 g oliiveja
1 prk tomaattipyreetä
1 tomaatti
rypsiöljyä
persiljaa
sahramia
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
Valmistusohje:
Paista kalkkunan rintafileet öljyssä pannulla. Kun pinta on kauniin ruskea, lisää paprikat ja mausteet pannulle, ja laske hieman lämpöä. Huuhtele kvinoa hyvin ja jätä valumaan.
Freesaa vihanneksia ja mausteita noin kymmenen minuuttia, jotta saat mausteista parhaan värin ja maun irti. Kiehauta vesi pannulla ja lisää kvinoa. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Älä sekoita kvinoaa tässä vaiheessa, muuten siitä tulee liisterimäistä.
Kuutioi tomaatit. Kymmenen minuutin jälkeen lisää loput vihannekset. Anna hautua 5 minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä katkaravut, tomaattikuutiot, persiljan, suolan ja pippurin. Sekoita lopuksi kevyesti.
Koristele persiljasilpulla ja nauti!