Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Lammaskaali ja perunamuusi

Lammaskaali ja perunamuusi


Lammaskaali ja perunamuusi ovat herkullinen yhdistelmä, joka valmistuu nopeasti. Vielä juhlallisemman ruuan saat, kun vaihdat lampaanjauhelihan johonkin muuhun ruhon osaan ja haudutat lammaskaalia pidempään.

Lammaskaalin ainesosat:

300 g lampaanjauhelihaa

200 g paksoita

50 g porkkanaa

7 dl vettä

timjamia

mustapippuria

suolaa

100 g lehtikaalia

Perunamuusin ainesosat:

600 g kuorittua perunaa

tilkka oliiviöljyä

rasvatonta vähälaktoosista tai laktoositonta maitoa

Valmistusohje:

Paista jauheliha pannulla. Kun liha on ruskistunut kauniisti, laske lämpöä ja lisää paksoi ja porkkanat. Kun vihannekset ovat kypsyneet, lisää vesi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi lehtikaali. Ota pannu pois liedeltä ja jätä sivuun kansi päällä.

Jos haluat tehdä ruoasta vähän juhlavamman, vaihda jauheliha johonkin muuhun ruhon osaan ja varaa hautumiseen tunnin verran enemmän aikaa.

Kuori ja keitä perunat. Älä päästä niitä kypsymään liikaa, muuten ne hajoavat ja vettyvät ja muusista voi silloin tulla todella löysää. Lämmitä maito ja öljy kattilassa. Paseeraa perunat esimerkiksi perunaprässillä kulhoon. Pidä huoli, ettei kulhoon joudu keitinvettä. Lisää maito ja öljy ja sekoita muusi tasaiseksi. Mausta suolalla.