Munakoisokeitto
Maukas munakoisokeitto sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksikin. Tämä herkullinen keitto maistuu koko perheelle!
Ainesosat:
2 munakoisoa
1 palsternakka
8 dl vettä
2 dl laktoositonta ruokakermaa
suolaa
pippuria
Valmistusohje:
Leikkaa munakoisot puoliksi ja tee leikkuupintaan veitsellä ruudukko. Sirottele suolaa päälle, ja anna suolan vaikuttaa noin puoli tuntia. Pyyhi sen jälkeen ylimääräinen suola ja kertynyt neste pois munakoisojen päältä ja laita ne uuniin. Paahda munakoisoja 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai niin kauan, että munakoisot ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
Kuori palsternakat ja pilko pieneksi. Laita ne kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi munakoisojen ollessa uunissa. Kaavi paistuneesta munakoisosta sisus kiehuvaan veteen. Lisää myös ruokakerma.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Voit koristella keiton ripottelemalla pinnalle yrttisilppua tai suosikkisiemeniäsi.