Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Paistettu hauki ja lämmin perunasalaatti

Paistettu hauki ja lämmin perunasalaatti


Paistettu hauki ja lämmin perunasalaatti ovat kesäinen yhdistelmä, joka maistuu myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.

Ainesosat:

200 g haukifile (pyydä kalatiskiltä ruodotonta)

2 kananmunaa

4 kiinteää perunaa, esim. siikli

200 g varhaiskaalia tai valkokaalia

1 pieni fenkoli

1 dl etikkaa

1 rasia pinaattia

2 kevätsipulin vartta (käytä vihreää osaa)

1 dl tattarijauhoja

0,5 dl öljyä

Valmistusohje:

Keitä kananmunat kypsiksi. Leikkaa perunat neljään osaan ja keitä nekin kypsiksi. Perunoiden kiehuessa suikaloi kaali ja fenkoli. Freesaa ne oliiviöljyssä pienellä lämmöllä.

Keitä etikkaa, kunnes puolet siitä on haihtunut. Lisää sekaan hieman sokeria, öljyä ja suolaa. Ota seos pois levyltä.

Kun perunat ovat kypsiä, ota ne pois vedestä ja kaada kuuma etikkaliemi niiden päälle. Nostele kaali, fenkoli sekä keitetyt, neljään osaan pilkotut kananmunat joukkoon. Lisää lopuksi pinaatti ja pilkottu kevätsipuli, ja sekoita kevyesti.

Suolaa haukifileet ja pyöräytä ne tattarijauhossa. Paista fileet öljy-voiseoksessa kauniin ruskeiksi.