Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja


Vatsaystävällinen, gluteeniton pizzapohja on helppo ja nopea tehdä. Päälle voit valita yhdistelmän lempitäytteitäsi. Tämä pizzapohja sopii niin FODMAP-ruokavaliota kuin gluteenitontakin ruokavaliota noudattavalle.

Ainesosat:

2 dl vettä

1 tl suolaa

25 g tuoretta hiivaa

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl maissijauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje:

Mittaa kädenlämpöinen vesi ja lisää siihen suola ja hiiva. Sekoita hyvin ja anna seistä noin 15 minuuttia. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Taikinaan ei synny sitkoa, joten vaivaaminen ei paranna taikinan koostumusta. Anna kohota noin puoli tuntia. Nosta taikina pellille ja muotoile mahdollisimman ohueksi käsin painelemalla. Liian paksu taikina kypsyy uunissa huonosti.

Laita valitsemasi täytteet pohjan päälle ja paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia.